28abril

II Raid d'Aventura del Catllar

II Raid d'Aventura del Catllar
Aquest passat dissabte 23 d'abril es va celebrar la segona edició del Raid d'Aventura El Catllar, puntuable per la Copa Catalana de Raids FCOC 2016 i pel Rànking Raider Catalunya, amb gran èxit de participació. Organitzat pel Club Montsant Orientació i potenciat Aire Lliure Activitats Outdoor, amb l’inestimable ajuda de l’Ajuntament del Catllar, ha donat a conèixer l'entorn de la població del Catllar, el prelitoral Tarragoní i el Baix Gaià.

Es donava cita a la categoria Open a les 8:00h, a l'espai lúdic de la Torre d'en Guiu (El Catllar) per fer entrega de dorsals i documentació, a les 8:30h reunió tècnica i a les 9:00h un total de 42 equips, vinguts de Barcelona, Tarragona, Girona, Terres de l'Ebre, Maresme, Saragossa, Palma de Mallorca i Londres, esperaven impacients amb tot el material obligatori a sobre.
Després de les verificacions corresponents, es donava el tret de sortida a les 9:25h. Des de aquell moment, els equips tenien fins a les 14:25h per acumul·lar puntuació realitzant el major nombre de controls i proves especials durant 5 hores. Es tractava d'un recorregut lliure passant per punts de control que havien de buscar amb l'ús exclusiu de mapa i brúixola, per tant, l'estratègia va ser vital. Van començar amb una primera prova d'orientació urbana. Tot seguit, dos itineraris a escollir en BTT per baixar a la platja d'Altafulla-Els Munts. A la platja, van trobar les proves de caiac, tirolina+run i orientació IOF. Les tres tancaven la secció a les 12:30h així que cal anar de pressa si es volien fer les tres. Un cop finalitzades les proves especials els equips tornaven al Catllar i realitzaven un rappel espectacular a l'antiga via del tren, un rogaine i un seguit de proves d'habilitat.

Els raids d'aventura son competicions de molt llarga durada i sense descans (parlem de dies i nits sense dormir, "non-stop"). El Raid del Catllar presenta un format diferent, intentant apropar aquest esport al gran públic, sense oblidar l'essència: treball en equip, estratègia, habilitats, enginy i esforç de resistència. Però 5 hores de cursa esdevenen poques amb tantes modalitats esportives, convertint aquesta competició en un SPRINT pels equips més forts. Tant és així, que la diferència entre els tres primers equips classificats va ser minsa. Van haver de donar-ho tot fins a l'ultim moment: CE TRAIL TARRACO va ser proclamant flamant guanyador arribant a només 4 segons del temps límit i amb 215 punts, trepitjant-los-hi els talons l'equip RAID ARAN amb 205 punts i només 5 punts menys l'equip XIXONETS EATLYO.COM de Malgrat de Mar, un espectacle de l'esforç!

A les 10:00h havia sortit la categoria INICIACIÓ (10 equips) i a les 11:00h la categoria FAMILIAR (4 equips). Amb 4 i 3 hores de temps límit, també havien de fer la major puntuació possible, però amb menys modalitats: orientació, btt, tir amb arc i proves específiques.


Pòdium en categoria OPEN:
1. CE TRAIL TARRACO
2. RAIDARAN
3. XIXONETS EATLYO.COM

Pòdium en categoria INICIACIÓ:
1. GROC TERRÓS 1
2. THE HOMEPEIX DIVISION
3. GROC TERRÓS 2

Pòdium en categoria FAMILIAR:
1. WILD RAIDERS
2. LOS JABATOS
3. GAT I GOS

Més informació i resultats: www.raidelcatllar.com 
FOTOS: www.airelliure.net/ 

Posted in Raids d'Aventura

Ets aquí:   RaidsNoticies RaidsII Raid d'Aventura del Catllar
esportcat v rgb fb 600pp logo ufec vertical 02 iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook