• ecursa

Els Raids d'Aventura

Un raid d’aventura és una modalitat de l’orientació en la qual l’equip competidor navega camp a través realitzant diferents disciplines esportives, amb l’objectiu d’aconseguir la màxima puntuació passant pel major número de controls en el mínim temps possible.

raid cursa (3) raid tir (2) raid btt (1)

 • 
Multidisciplinari:

Al llarg del recorregut de la prova es succeeixen varies disciplines esportives relacionades amb el medi natural: 

...orientació modalitat a peu, orientació modalitat rogaine, orientació modalitat amb BTT, cursa de muntanya, alpinisme, escalada, ràpel, maniobres amb cordes, vies ferrades, tirolina, barrancs, patins, tir amb arc, piragüisme, espeleologia, caiac de mar, ràfting, hidrospeed i natació en aigües obertes...
 raid orientacio (3)  raid orientacio  raid cursa (5) raid btt (4) raid btt (7)
raid cursa (7) raid cursa (8) raid rapel (1) raid rocodrom raid ferrata (1)
 raid tirolina raid barranc (1) raid barranc (2) raid patins (3)  raid patins (4)

raid tir (2)
raid caiac (4)  raid espeleo raid aigua (4)

• Per equips:

La participació és per equips, i els seus components estan obligats a competir junts en tot moment, excepte en aquells moments en què l’organització permeti la seva separació

(*) En la Copa Catalana de Raids d’Aventura els equips són de 2 components.

• Contrarellotge per punts:

Els resultats de les seccions i proves especials s’expressen amb punts. En cas d’empat a punts, l’equip que menys temps inverteixi en completar el recorregut serà el guanyador. Hi haurà un temps màxim per completar el raid d’aventura.

• Estrategia:

És de vital importància ja que els equips han d’escollir els controls que faran, per tal d’obtenir el màxim de punts, en funció de les seves capacitats.

• De resistència i supervivència:

- Són proves de llarga duració, amb l’objectiu de posar a prova tan la capacitat de resistència física com psicològica dels participants.
 

                  

raid material (1)

raid material (2)

     

- Els equips són autosuficients durant tota la prova. L’assistència està prohibida, excepte en aquells punts autoritzats per l’organització. 

- L’estratègia logística té gran rellevància. 

- La pròpia orografia, la vegetació i els obstacles naturals són els que marquen el verdader atractiu i dificultats de la prova. S’aprofiten en el seu estat natural per plantejar sobre ells les diferents disciplines, seccions i proves especials, sempre de forma respectuosa i compatible amb el medi natural. Elements no motoritzats Generalment només es permet l’ús de mitjans esportius no motoritzats, de locomoció i de seguretat, pel desplaçament pel terreny i per superar les dificultats i proves especials de la prova.


• Navegació / Recorregut d'orientació / Ús de mapes o representació del territori

- El recorregut no està senyalitzat i és secret fins l’hora de sortida. Per la navegació d’un control a un altre s’utilitzen diferents tipus de mapes o representacions del territori.

- L’itinerari entre control i control és lliure, excepte en les zones indicades per l’organització com a prohibides. La prova s’estructura amb controls de pas obligat i/o voluntari, entre la sortida i l’arribada.

- La principal font d’informació sobre el recorregut són els mapes, el que exigeix el domini d’habilitats d’orientació. També s’utilitzen altres representacions del territori: ressenyes espeleologia, ressenyes de barrancs, mapa urbà, ortofotomapa, road-book, mapa topogràfic, mapa d’orientació específic., etc.
  
     
raid mapa
   
 mapa 
raid mapa barrancs
Raid mapa (8) Raid mapa (9)


 
 


Ets aquí:   RaidsEls Raids d'Aventura
esportcat v rgb fb 600pp logo ufec vertical 02 iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook