Trail-O

QUÈ ÉS L'ORIENTACIÓ DE PRECISIÓ, o TRAIL-O?

En què consisteix?
L'ORIENTACIÓ DE PRECISIÓ , Trail-O també conegut com O-Pre, és un esport d'orientació on s'ha eliminat el rendiment físic, on s'ha d'interpretar un mapa i un terreny, amb ajut d'una brúixola, permetent la participació dels competidors amb movilitat reduida incloent aquells que requereixen l'ús de cadira de rodes. 

trailO 4 trailO trailO 2

Cóm es practica?

Amb l'ajut d'un mapa i la brúixola, els competidors visiten els punts de control en una seqüència determinada i trien d'entre un número de fites o balises, quina és l'única que correspon amb la definició de la descripció del control i el centre d'un cercle imprès en el mapa. Es cronometra el temps emprat per aquesta decisió, posant a prova la velocitat de presa de decisions dels competidors. No es contabilitza el temps de desplaçament i preparació sino el temps de decisió.ejemplo trailO 1   ejemplo trailO 2
trailO ejemplo mapa 1 trailO ejemplo mapa 2

El tipus de terreny en que es desarrolla són parcs, jardins o zones de montanya especialment acondicionades per poder utilitzar cadira de rodes.

En un Trail-O els controls no estan a l'abast dels competidors. Les balises es veuen des de les rutes d'accés permeses, que són pistes i camins. Els competidors han de passar per un punt d'observació proper a cada control per determinar quin és l'element característic senyalat en el centre del cercle i definit en la descripció del control. Cada control pot estar format entre 1 i 5 balises i les balises d'identifiquen amb codis de A a E, d'esquerra a dreta.

Formes de desplaçament acceptades:
- A peu. 
- En cadira de rodes, ja sigui manual o elèctrica. 
- En bicicleta, tricicle o tricicle aerodinàmic (handcycle). 
- Altres medis reconeguts per a l'ajut de la mobilitat, tenint en compte que NO estan permesos els vehicles amb motor de combustió, ni qualsevol vehicle alimentat per bateries dissenyat per a més d'un ocupant.

Que Ofereix la Trail-O ?
Aquesta modalitat d'orientació ha estat adaptada per oferir a tots/-tes, independentment del seu sexe, edat o capacitat / discapacitat física, l'oportunitat de participar en igualtat de condicions en una típica prova d'orientació.
Però també es un magnífic entrenament per orientadors d'alt i mig nivell que vulguin millorar el seu nivell d'interpretació de les descripcions dels controls.

Més informació:

Reglament IOF

Documentació Tècnica

Exemple mapa 1

Exemple mapa 2

Video explicatiu Trail-O Urbana

Video explicatiu Trail-O Rural
Ets aquí:   L'orientacióTrail-O
esportcat v rgb fb 600pp logo ufec vertical 02 iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook