federat curses orientacio    suscripcio1

confinament curses orientacio   docents curses orientacio

 

Modalitats

MODALITATS CURSES D'ORIENTACIÓ

En les curses d’orientació hi ha diferents modalitats reconegudes per a la federació internacional, que podeu veure presentades en aquest VÍDEO:

  • L’O-PEU és la més practicada i la que té més anys d’història. Consisteix en realitzar els recorreguts corrent i sense l’ajuda de cap mitjà de transport.
  • La BTT-O , o MTB-O, és una modalitat que combina l’orientació i la bici de muntanya, afegint un “porta mapes” al manillar de la bici per a poder-hi col·locar el mapa a l’inici de la competició i poder-lo llegir mentre es va en marxa. Podeu veure un VÍDEO d’una competició.
  • El Rogaine és una modalitat d’orientació de llarga durada i de que es practica en equip. Les competicions son en format score (recorregut lliure) i els participants han d’escollir la millor ruta per a trobar el màxim de controls en un temps límit (pot ser 6h, 12h o 24h). L’equip s’ha de mantenir sempre junt i poden ser d’entre 2 a 5 participants. Al 2019 es va organitzar el Campionat del Món a Catalunya i pots reviure’l en aquest VÍDEO.
  • Els Raids d’Aventura son curses d’orientació en les quals l’equip competidor navega camp a través realitzant diferents disciplines esportives, amb l’objectiu d’aconseguir la màxima puntuació passant pel major número de controls en el mínim temps possible. VÍDEO
  • Les curses de Ski-O consisteix en curses d’orientació amb esquís de fons, que es realitzen en zones molt fredes durant l’hivern, amb zones boscoses amb molt poc desnivell les que es pot crear una infinitat de traces. Els participants porten un “porta mapes” enganxat al pit que els hi permet visionar-lo mentre esquien i rotar-lo, trobant així els controls. VÍDEO
  • El Trail-O és una modalitat d’orientació apte per a discapacitats en la que la part física no és important i consisteix en decidir entre un seguit de controls que estan situats a la realitat si algun esta ben dibuixat en el mapa. Podeu veure un VÍDEO d’una competició italiana.
Ets aquí:   L'orientacióModalitats
esportcat v rgb fb 600pp logo ufec vertical 02 iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook