federat curses orientacio    suscripcio1

confinament curses orientacio   docents curses orientacio

 

31juliol

World Rogaining Championships 2019

Competició excel·lent, organització immillorable i resultats extraordinaris

La Molina ha estat l’encarregada d’acollir aquest any el Campionat del Món de Rogaining. Una cita tan important al calendari només podia significar una cosa: corredors d’arreu de món, un nivell de participants altíssim i una organització que havia de demostrar l’experiència organitzant competicions importants. I és que Catalunya ha estat la seu d’esdeveniments importants amb anterioritat com per exemple els Campionats Europeus de Rogaining al 2013 i 2016 sent ambdues proves un gran èxit. Ara era el torn d’anar un pas més enllà i organitzar-ne un a nivell mundial!

Així va ser que els dies 27 i 28 de juliol de 2019 es va dur a terme la competició. 900 corredors en equips de dues o tres persones escoltaven els trabucaires donar el tret de sortida en un dia que començava gris. Bosc mixt de pi i alta muntanya amb cims tan alts com la Tossa a 2.536m d’alçada eren l’escenari ideal. Per davant els esperaven 24 hores de cursa que decidirien qui seria el nou campió del món. Després del fred inicial, el sol va sortir i els participants van començar a arribar. Al final, els vencedors de les diverses categories van ser:


 MIXTES ABSOLUTS
1.       ALTRA-ENDURANCE TEAM (363 punts)
2.       PI/ON RUSSIA (346 punts)
3.       COLUMBIA VIDARAID (342 punts)


FEMENINS ABSOLUTS
1.       ARENA DREAM TEAM (345 punts)
2.       JÄNENE (307 punts)
3.       DOS CERVEZAS POR FAVOR (290 punts)


MASCULINS ABSOLUTS
1.       LA SPORTIVA (414 punts)
2.       TEAM NEW ZEALAND - PRESIDENTIAL DELEGATION (409 punts)
3.       TBA STRAIGHT FORWARD (400 punts)
 
Destacar sobretot la participació catalana, que va assolir podis tan importants com els següents:


Mixtes Joves

1.       Wikilost (Mireia Via i Sergi Oliveres)
2.       CATALANETS DESORIENTATS (Pol Canosa, Mar Serrallonga i Roger Virgili)


Mixtes Veterans
3.       FORACORDA.COM (Bárbara Martínez, Jordi Domènech i Daniel Castellà)

Tot això gràcies, com ja hem dit abans, a una organització magnífica. Persones voluntàries de tots els clubs catalans han fet possible que aquesta cita fos un èxit en tots els sentits. El propi president de la Federació Internacional de Rogaining (IRF per les sigles en anglès) deia que havia quedat meravellat de l’organització, la participació i la quantitat de gent jove competint! I és que a Catalunya l’esport té molta tirada entre els joves, el que promet un futur esplèndid per la disciplina.
L’any vinent serà el torn de Califòrnia, paratges magnífics però que tindran difícil superar el nivell dels campionats d’aquest any!

Posted in Rogaine

esportcat v rgb fb 600pp logo ufec vertical 02 iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook