federat curses orientacio    suscripcio1

confinament curses orientacio   docents curses orientacio

 

13novembre

VII Rogaine d’Orientació Serralada Litoral

2 de desembre

Ja s’han obert les inscripcions per apuntar-se a la setena edició de la Rogaine d’Orientació Serralada Litoral – III Trofeu Iñaki Pérez, que el pròxim dissabte 2 de desembre, el Club Esportiu Farra-O celebrarà a Òrrius (Maresme). Aquesta prova, que tancarà el calendari de la Copa Catalana i la Lliga IbeRogaine, es presentarà en el format habitual de 6 hores, però l’organització també n’ha planificat un de caire popular de 3 per fer conèixer l’esport de l’orientació a gent de totes les edats.

Inscripcions obertes en aquest enllaç

La Rogaine és una modalitat esportiva de les curses d’orientació on els participants han de desplaçar-se a peu, amb l’objectiu d’aconseguir la màxima puntuació possible passant per uns controls establerts prèviament per l’organització en un temps màxim i un ordre lliure. Els corredors disposen d’un mapa on hi ha impresos tots els controls i el seu valor. No tots els controls valen els mateixos punts, això dependrà de la dificultat física i/o tècnica per trobar-los.


Les dues proves del Rogaine començaran a les dues del migdia des del pavelló esportiu d’Òrrius. No és gaire habitual que les curses comencin a aquesta hora, però així el Farra-O pot posar en pràctica el format diürn/nocturn que buscava implementar a la prova de 6 hores, on els participants comprovaran directament com canvien les condicions d’aquesta mena de competicions amb la desaparició de la llum solar. I és que davant seu, els corredors tindran un terreny de 40 quilòmetres quadrats, amb muntanyes a tocar del mar i multitud de detalls que senyalen la presència humana des de temps immemorials: poblats ibèrics, monuments megalítics, dòlmens o coves, entre d’altres. I aquests paratges canvien totalment si es corren de dia o de nit.

Pel que fa a la rogaine popular, que presentarà tres categories úniques (Homes, Dones i Mixtes) serà totalment diürna i els participants també hauran de buscar, en un màxim de 3 hores, el màxim nombre de fites pels terrenys de la Serralada Litoral amb l’única ajuda d’un mapa i una brúixola. La gràcia d’aquesta competició és que cada fita té una puntuació diferent (de 3 a 7 punts) i, per tant, l’estratègia que marqui cada equip dins del temps reglamentari serà vital per intentar ocupar places de podi. Aquesta cursa de 3 hores ha estat pensada principalment per a aquelles persones que no han fet mai una rogaine i ho volen provar.

Més informació: Rogaine Serralada Litoral

Posted in Rogaine

esportcat v rgb fb 600pp logo ufec vertical 02 iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook