federat curses orientacio    suscripcio1

confinament curses orientacio   docents curses orientacio

 

05febrer

Crònica del 10è. Campionat d’Europa de Rogaine

L’equip Buff Tierra Trágame, guanya l'Europeu

(text i fotografies: Felip Gili)

Amb les 12 campanades del migdia 400 rogainers, de 18 països diferents, prenien la sortida des de la Plaça Major de la Llacuna, per intentar fer el màxim de les 63 fites ubicades pels boscos de l’Anoia i l’Alt Penedès. Encara que el bon temps i una nit de lluna plena, podien indicar que alguns equips serien capaços de fer-les totes, el fred i la duresa del terreny, van fer que només el Buff Tierra Trágame, s’atansés al objectiu.

Després de 24 hores ininterrompudes de cursa d’orientació, el finlandès establert a Catalunya, Tommi Tölkkö, i el madrileny Aurelio Antonio Olivart, van imposar-se al potents equips vinguts del nord d’Europa.

El segon lloc va ser pels francesos del Averne AirXtrem, a tan sols 7 punt dels primers. Els integrants del CD Navarra, guanyadors de l’última The Wild Boar, van haver de conformar-se amb el tercer lloc.


La Llacuna2 La Llacuna3 La Llacuna4 La Llacuna1
 
En categoria femenina, la victòria va ser per la russes del Kenga – Tireless, seguides de les ucrainianes del Oleny, mentre que en categoria mixta, els letons Valters Kaminskis i Anita Liepina, es van endur la victòria per davant del potent equip finlandès Team Multisport.

Quan als catalans, el Bertafocs.com integrat per Pep Mayolas i Sebastià Messeguer, va aconseguir una brillant 6a. posició en la classificació global. Les gironines del No-city, Marta Planas i Raquel Font van lluitar molt per una meritòria setena posició a la seva categoria, i en categoria mixta, L’ Olga Mano i el Francesc Ferré, van ser els catalans millor classificats.

Paral·lelament, es va disputar la 5a. edició de la The Wild Boar Rogaining, de 6 hores de durada, i amb 230 participants que van poder gaudir d’una part del mapa fet expressament per aquet  Campionat d’Europa.

Més Informació:

http://www.thewildboar.org

Posted in Rogaine

esportcat v rgb fb 600pp logo ufec vertical 02 iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook