Properes curses

10maig

Reunió unions de federacions esportives

Les unions de federacions esportives espanyoles (Andalusia, Castella i Lleó, Catalunya, Galícia, Madrid, Múrcia i País Basc) s’han reunit aquest dijous a Barcelona per demanar una reunió urgent amb el Consejo Superior de Deportes (CSD) després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre la llicència única on els donava la raó en les seves reivindicacions. La trobada també ha servit per analitzar l’impacte d’aquesta sentència i treballar sobre les demandes pels greuges legislatius vigents que pateix l’esport tant a Catalunya com a la resta d’Espanya.
L’Alt Tribunal va establir en una sentència del 12 d’abril la derogació del sistema de llicència única fixat per l’article 23 de la Llei 15/2014, de 16 de setembre, admetent parcialment un recurs d’inconstitucionalitat presentat per la Generalitat de Catalunya. El TC considera que el nou sistema d’emissió de llicències federatives que va voler implantar el CSD no pot tenir els efectes “horitzontals” que va pretendre perquè la competència en ordenació de l’esport correspon en exclusiva a les comunitats autònomes.
Recordem que la sentència del TC no es pot recórrer perquè es tracta d’un recurs d’inconstitucionalitat i és l’únic tribunal competent per resoldre aquest conflicte.
esportcat h rgb fn 600pp iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook