Properes curses

18agost

O'CERDANYA 2017, un nou repte assolit per l'orientació catalana

O'CERDANYA 2017, un nou repte assolit per l'orientació catalana

El passat 15 d'agost va cloure l'  O'CERDANYA, un esdeveniment de 5 dies organitzat conjuntament pels clubs COC-Club d'Orientació Catalunya (FCOC), el CCIO-Cerdagne Capcir International Orienteering (FFCO) i el Cote66 (FFCO). Els socis, amics i voluntaris dels tres clubs, han rebut més de 2000 corredors pre inscrits amb nombrosas inscripcions de dia en les categories d'iniciació i open.

O'CERDANYA ha ofert als orientadors vinguts de fins a 25 països el bo i millor dels mapes pirinencs: model event a Les Bulloses, Coll de la Tossa,  La Llagona, Puig de la Llosa, Sauto, Pla de les Forques, Fontanals i a La Molina (Alp)

Al podi final dels 5 Dies, categoria DH21, hi van pujar dos orientadors tant remarcables com la sueca Karolin Ohlsson (4a al darrer mundial) i el francès Lucas Basset, a més d'Isia Basset, Nicolas Rio, Loïc Capbern, Vincent Coupat, etc. Dels de casa, destaquem el 7è lloc de l'Ampa Gil-Brotons i el 12è del Pol Ràfols, ambdòs del COB. Els premis van ser entregats pels alcaldes dels municipis de la zona, el director general de La Molina, junt a J.M. Dédeu, president de la FCOC.

S'ha comentat la duresa de la primera etapa al Coll de la Llosa. El dia 10 havia refredat l'ambient, enblanquinant els turons. Els circuïts eren exigents tècnica i físicament, amb un gran desnivell i predomini de verds al mapa. El temps, però, va aguantar bé i així ja es va poder afrontar la segona etapa, més tranquil·la i assolellada, al Puig de la Llosa, també en uns terrenys d'altura. Aquestes dues primeres etapes comptaven pel campionat francès (CN) i també per la challenge O'Pyrene, sabent que vindrien a molts esportistes d'ambdòs costats dels Pirineus.

El 3r i 4t dia s'ha corregut al nou mapa del Pla de les Forques, situat al t.m. de Fontanals de Cerdanya. Esplèndits boscos de la serra que trobem entre la Molina i Queixans. Una Mitja i una Llarga molt atractives, amb predomini de tècniques basades en la lectura del relleu. Tothom recordarà les vistes i la verdor que ofereix aquest paratge. Finalment, l'etapa final, la 5ena, a La Molina, comptà amb l'alicient que bona part de les categories prenien un telecadira per arribar a la Sortida de la cursa i iniciar el descens. Un mapa també nou! de boscos entre pistes d'esquí i amb fort desnivell. Tot, per acabar de disfrutar dels paisatges i l'orientació a la comarca de la Cerdanya.

O'CERDANYA ha suposat un any i mig d'intensa feina pels tres clubs organitzadors, amb el COC al capdavant, per a donar el millor durant aquests 6 dies, entrenament inicial inclòs... un gran esforç dels responsables d'informàtica, dels avituallament, dels traçats, de l'espai d'acollida als infants acompanyats, de Sortides i Arribades, de gestions de tot tipus amb l'allotjament, publicació de web i dos butlletins, lloguers de WC, tiquets per la "navette" cap a les Bulloses i pel telecabina, estacionament d'autocaravanes en espais reservats i cotxes en pistes forestals, preparació del centre de competició, i tantes i tantes tasques que, acomplertes, van fer saltar les llàgrimes -i no és exagerat- als organitzadors al veure que l'aventura acabava amb bon peu.  Cadascú centrat en la seva tasca, l'empresa ha pogut arribar a bon port, i no cal que l'experiència ha estat molt celebrada pels integrants dels tres clubs organitzadors.

L'entrega de premis va destapar la magnitud del que s'havia arribat a organitzar. La tronada i la pluja del dia 15 a mitja tarda eren, de fet, la manera com la natura donava per finalitzat l'esdeveniment.

L'organització de la O'CERDANYA ha satisfet plenament tant als alcaldes dels municipis com al director general de La Molina, com a molts orientadors ja han penjat fotos i comentaris a les xarxes socials agraint les curses (mapes i traçats) i l'esforç de tothom en l'organització de la infraestructura de l'esdeveniment. 

Mai no direm que O'CERDANYA és irrepetible, però sens dubte que aquesta edició entra per la porta gran de la "petita història" de l'orientació catalana.

David Farell i Garrigós

Més informació a:
Web de cursa: http://ocerdanya.clubcoc.cat/cat/
Resultats: http://ocerdanya.clubcoc.cat/cat/r/
Fotografies i videos: http://ocerdanya.clubcoc.cat/cat/content/Rm90b3M=/Fotos.html

Posted in Orientació a peu

esportcat h rgb fn 600pp iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook