federat curses orientacio    suscripcio1

confinament curses orientacio   docents curses orientacio

 

13novembre

I Rogaine Cap de Creus

El club gironí Aligots s’estrena com a organitzador en la modalitat de rogaine

Les rogaines són una modalitat de curses d'orientació en equips de 2 a 5 corredors i de durada d'entre 6 i 24 hores. Vint minuts abans de començar la cursa, els equips poden començar a traçar l’estratègia que utilitzaran per tal d’assolir el major nombre de fites que es troben repartides en el mapa, amb una puntuació diversa segons la dificultat tècnica i física que necessitin els equips per aconseguir-les.

La Rogaine del Cap de Creus va tancar el calendari de la Copa Catalana i la LLiga O’Pyrene, i va comptar amb la participació de 400 participants, d'equips francesos, eslovens, navarresos, balears i catalans.

Entre els corredors podem destacar l'actual campió d'Europa de Rogaine, l'Aurelio-Antonio Olivar, els campions d'Espanya Biel Ràfols i Ampa Gil i nombrosos equips catalans guanyadors de curses de Copa Catalana. També amb l'equip Thule Adventure Team, campions del mon de raids del 2009, la Mònica Aguilera, guanyadora de nombroses curses d'ultratrail i un gran nombre de bons corredors de muntanya i orientadors com en Marc Serrallonga i la Ludmila Fuster.

El mapa -cartografiat per tres especialistes com Marian Cotirta, cartògraf del Mundial d’orientació realitzat a França l’any 2011, Ionut Zinca i Andreea Zinca- dibuixava l’entorn del Port de La Selva i una part del Parc Natural de Cap de Creus. Aquest entorn va esdevenir un escenari idíl·lic per a la competició, tot i que la duresa del terreny amb múltiples desnivells i una àmplia varietat de plantes espinoses van deixar la seva empremta als corredors.

Els núvols van marcar les hores prèvies a la sortida, i la tramuntana bufava amb relativa força. Però tot i les males expectatives, quan va sonar el petard sobre les notes de “La Presó del rei de França” de l’Elèctrica Dharma, i mentre els corredors anaven buidant el parc tancat per totes bandes, va sortir el sol. Això va ser un bon averany i va deixar intuir que el dia podria portar grans experiències.

Rogaine CDC  sortida Marc Sala [portada] Rogaine CDC 2n HV Bedos [portada] Rogaine CDC Guanyadors HS Marc Sala [portada]

Així doncs, a les 11:00 del matí es donava el tret de sortida des del passeig del Port de La Selva. Però 20 min abans un total de 400 corredors en 184 equips que corrien la cursa popular de 3 hores o la cursa oficial de 6 hores estaven concentrats en l’elaboració de la seva estratègia. 

Als voltants de les 14:00, hora límit d’arribada sense penalització, van arribar el gruix dels 68 equips de la cursa popular. Els guanyadors van ser Jordi Bruguera, Miquel Marimon i Jordi Casacuberta (UE Vic-Xinoxano) que van assolir 93 punts. Amb 92 punts, Jordi Sales i Xevi Roura (UE Vic) i el podi el van completar els francesos Philibert Simon i Julien Veyrie amb 82 punts. En categoria d’equips mixtes, els guanyadors van ser Jacob Hernandez i Carme Pujol (UE Ripoll) amb 72 punts, seguits per Jordi Arumí,Virginia Güell i Adela Illamola (UE Vic) amb 70 punts; i Clara Pañella i Jordi Armengol amb 66 punts. En categoria femenina les guanyadores van ser les franceses Labonne Mayeulle i Stephanie Mousset amb 47 punts.

A les 17:00 es va repetir l’escena d’esprints a última hora dels equips de la categoria oficial que puntuava per Copa Catalana. Dels 116 equips de la rogaine oficial els millors van ser els navarresos Roberto Pascual, Jorge Urquizo i Eric Colon (CDN Sénior, 205 punts) seguits per Aurelio Antonio Olivar i Albert Roca (Tierra tràgame-CER, 194 punts); i Eduard Vizcaya, Lluís Saladié i Joaquim Del Rio (Montsant, 192 punts). En categoria femenina les guanyadores van ser Georgina Arnó i Bàrbara Martinez (Farra-
COC, 142 punts), en segon lloc Ampa Gil i Judit Casas (Xino-COB, 131 punts), i en tercer lloc Montse Graell, Sandra Rabassa i Lluïsa Silla (Xino-Xano, 120 punts) . I en categoria mixta van guanyar la Ludmila Fuster i en Marc Serrallonga (GO-Xtrem, 177) seguits de la Mònica Aguilera i en Xavi Rodríguez (La Nova Fita, 176) i la Olga Manko i en Francesc Ferrer (Aligots, 168 punts). A la categoria d’homes veterans van guanyar Daniel Davi i Albert Davi (186 punts), seguits de l’equip Bertafocs.com d’en Pep Mayolas i en Sebas Massagué (182 punts) i els Hop hop d’en Ramon Aubets i en Jaume Alarcón(168 punts). I la Mercè Miguel i Assumpció Termens (65 punts) van ser les guanyadores veteranes. Jordi Domenech i Toninaina Santamaria van guanyar veterans mixtes (Foracorda, 159 punts) i Josep Cabré i Lluís Albert Espinós van guanyar la categoria junior (98 punts). També cal destacar els equips guanyadors a la categoria de superveterans, Lucas de Feo i Enrique Navarro (UEC-UPC, 76 punts) i Carme Cristòfol i Teresa Gri (24 punts).

La jornada va acabar amb una merescuda dutxa, acompanyada d’uns massatges dels fisioterapeutes d’EUSES i un bon sopar mullat amb vi de Garriguella que va fer l’entrega de premis molt més agradable. Uns premis que es gaudeixen, patrocinats pel Gremi de Flequers Artesans de les Comarques Gironines (pans de Quilo amb farina de l’empordà), la Cooperativa de Vi de Garriguella (vi de taula de les vinyes empordaneses), els Làctics La Selvatana (iogurts de llet ecològica) , el CADEC (visita guiada pel Cap de Creus), Can Ballera (embotits artesans de la Granja-Carnisseria), el CDN (inscripció a la Rogaine 
de Navarra) i Fisiocrem. En aquesta festa final, l’Ajuntament de Port de la Selva i el Club d’Orientació Aligots, van posar de manifest la col·laboració i l’entesa constant en l’organització de la cursa.

FOTOGRAFIES 

Posted in Rogaine

esportcat v rgb fb 600pp logo ufec vertical 02 iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook