federat curses orientacio    suscripcio1

confinament curses orientacio   docents curses orientacio

 

23abril

Feliç Sant Jordi!

Una breu història per a una diada diferent

La Rosa Llibre de Santjordi n’estava farta i avorrida del confinament. Per no pensar-ne, s’havia instal·lat en una rutina: els dies laborables tocava teletreball, amb la qual cosa tenia unes quantes hores del dia amb el cap ocupat, i a les 20:00, puntualment, sortia a la terrassa a aplaudir amb fervor, ja que alguna persona propera havia agafat el maleït «bitxo» i se’n havia sortit gràcies a la dedicació i l’esforç d’un personal sanitari de traca.
Els seus companys «orientaires» (tant del seu club com d’altres), eren una gent excepcional: immensament creatius i dedicats a la causa, s’havien deixat hores per preparar jocs i activitats originals d’orientació a distància, marca de la casa. Que si puzzles-O, que si curses sprint a dins de casa, que si endevinalles fetes amb emoticones, que si Kahoots (vaja invent!) per entrenar la tècnica i la memòria, que si mapes amb forats, que si sudokus amb simbologia d’orientació... Per tant, era així com la Rosa omplia els seus caps de setmana tancada a casa: els dedicava a cremar ulls i neurones participant en aquests jocs que esperava amb candeletes.

Com que era una dona agraïda, va pensar que li agradaria poder col·laborar i retornar l’esforç emprat pels seus companys per fer el confinament menys feixuc. I així, quan les autoritats competents van decidir que es traslladava la Diada de Sant Jordi per més endavant, la Rosa es va il·luminar i va decidir que regalaria als col·legues orientadors un equivalent al llibre i la rosa.

El «llibre» el teniu aquí en forma d’aquest petit relat; la «rosa» serà una rosa dels vents amb punts cardinals perquè, tot i que no podem viatjar com ens agradaria (aissssss!), podrem fer un viatge per la història. Sí, per la història dels mapes d’orientació a Catalunya! Un pètal per cada any de vida de la «fede», en forma de mapa. Us animeu a esbrinar quin mapa correspon a cada any?

Podeu anar a l’enllaç següent o bé, anar a la web de kahoot i entrar el PIN: 05066396

Ah! i la Diada de Sant Jordi, a les 20:00, la Rosa sap que aplaudirà també els seus companys orientadors, que l’ajuden a passar aquests dies tristos i avorrits amb il·lusió.

Feliç Sant Jordi!
Mercè Miguel, Sant Jordi 2020
Imatges per Rose Kowalski

Roses Sant Jordi 2 opt

esportcat v rgb fb 600pp logo ufec vertical 02 iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook