federat curses orientacio    suscripcio1

confinament curses orientacio   docents curses orientacio

 

  • ecursa
03juliol

EYOC 2019 - resum i resultats

Del 27 al 30 de Juny es va disputar a Grodno, Bielorrusia el Campionat d’Orientació Juvenil d’Europa (EYOC).
El campionat va consistir en tres proves. La primera, la cursa de llarga distància, va tenir lloc el dia 28 de Juny a Sapotskin, a uns 25 kilòmetres de Grodno. El terreny va destacar per ser muntanyós amb pendents de fins a 60 metres amb una vegetació que dificultava la rapidesa dels participants on la hidrografia (rius, basses...) va ser escassament representada al mapa.


La segona prova va ser la cursa de relleus i es va disputar el dia 29 de Juny a Starina. El terreny d’origen glacial amb petites formes de relleu amb pendents de fins a 30 metres no va posar les coses fàcils als equips dels diferents països.


Finalment, el campionat es va tancar amb la prova sprint del dia 30 de Juny on els participants van haver d’orientar-se pel nucli urbà de Grondo amb carrers empedrats. Com sol ser habitual en aquest tipus de curses, els resultats van ser molt ajustats.


Malgrat la no-participació de cap representant de la selecció catalana volem destacar les dues cinquenes posicions d’Europa en orientació de Aaron González (sub16) a l’sprint i Florencio Garcia (Sub18) a la llarga.


Cal destacar que entrenadors de diverses seleccions van observar que un 5-10% dels participants d’enguany de 8-10 nacions diferents es van trobar malament degut a una intoxicació alimentària.


L’any que ve el campionat és disputarà a Salgótarján, Hungria.
Redacció per Aniol Bisquerts

Posted in Orientació a peu

esportcat v rgb fb 600pp logo ufec vertical 02 iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook