Properes curses

27febrer

Crònica del Mediterranean Orienteering Championship a Tarragona

MOC 2018 - 25 a 26 de febrer

Del 22 al 25 de febrer el Club Montsant va organitzar a Tarragona el Mediterranean Orienteering Championship 2018. Aquest campionat se celebra anualment pels diferents països de l'arc mediterrani i en la catorzena edició ha arribat a la fi a Catalunya. 

El MOC tanca deu dies plens d'activitat orientadora per gran part de la geografia catalana i ens ha donat l’oportunitat de compartir curses amb grans figures internacionals del món de l’orientació com Daniel Hubmann, Jonas Leandersson, Marten Broström, Natalia Gemperle o Anastasia Rudnaya.

Prem "continuar" per llegir el text complert

El pròleg de dijous per la tarda a la llera del riu Francolí a Tarragona va servir per escalfar motors i comprovar que l'activitat del cap de setmana prometia ser frenètica. I així va ser.

El divendres Montblanc va donar la benvinguda a la caravana del MOC. El campionat va arrencar amb un esprint nocturn pels carrers i carrerons de la vila ducal, amb uns traçats que no van donar cap respir als participants i que van servir per posar a prova l’elit mundial. 

Dissabte? Tothom cap al bosc! La segona prova de la Copa Catalana d'Orientació a Peu 2018 tornava als fantàstics terrenys de l'antic campament militar de Los Castillejos (Arbolí). Es tractava d’una cursa de llarga distància que va fer que els participants es traguessin el fred de sobre ben ràpid: la dificultat tècnica del terreny i l'exigència física dels traçats (amb dos canvis de mapa) van fer que més d'un a l'arribada anés amb la llengua fora.

Més de sis-cents participants, de totes les edats i de fins a 27 països diferents, gaudint de l'esport de l’orientació junts. La jornada perfecta.

I amb un diumenge radiant el casc antic de Tarragona es va convertir en l'escenari perfecte per a l'assalt definitiu al campionat. Els gladiadors i gladiadores van sortir a fer un esprint urbà molt divertit, amb múltiples eleccions de ruta i que requeria molta atenció en la lectura del mapa en determinades zones per no acabar fent el turista. 

Finalment, amb la suma dels resultats dels tres dies, els guanyadors absoluts del MOC 2018 van ser:

Categoria M21E:

1r Daniel Hubmann (CHE)
2n Jonas Leandersson (SWE)
3r Isac Von Krusenstierna (SWE)

Categoria W21E:

1a Natalia Gemperle (RUS)
2a Anna Dvorianskaia (RUS)
3a Kirsi Nurmi (FIN)

L’enhorabona a tots els campions i moltíssimes gràcies a tots els participants!

Més informació, resultats i fotos a www.clubmontsant.org i Facebook.

I el calendari orientador avança:

- 3 de març: XXX Cursa de l'Anoia (Campionat escolar de l´Anoia i Cursa popular) al Bruc (COC).

- 10 i 11 de març: II Dos Dies de Requesens, tercera i quarta prova de la Copa Catalana d'Orientació a peu 2018 (Aligots).

Redacció i fotografia: José Luis Álvarez / Comunicació FCOC

Posted in Orientació a peu

esportcat h rgb fn 600pp iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook