federat curses orientacio    suscripcio1

confinament curses orientacio   docents curses orientacio

 

07maig

Crònica de la II Rogaine del Berguedà

Un total de 250 participants de diversos països i comunitats autònomes espanyoles han gaudit de la 2a edició de la Rogaine del Berguedà. La prova s'ha fet entre Pedret i la serra de Picancel, una zona d’orografia espectacular que combina corriols entre parets de pedra i boscos espessos entre pistes forestals.
La climatologia ha permès passar-ho bé des del primer minut en totes les modalitats, tot i que els més matiners han hagut d’encarar el fred de les nits de primavera. El sol ha envermellit cares i braços, però ha ofert un dia esplèndid als corredors als quals ha facilitat el trànsit per tots els racons del mapa.

Tots els equips es van posar en marxa amb gran motivació i amb intenció de traçar el millor recorregut per arreplegar la més gran quantitat de punts per fita, tot i que en les parts més tècniques han patit les dificultats d’accés sobre el terreny que al mapa semblaven assequibles. Els més valents han encarat les 12 h amb autoexigència i rapidesa, i han fet recorreguts de fins a 72 km en desnivells positius de 5.000 m. L’equip que més punts ha recollit en aquesta categoria, 276, és el Aligots Tierra Trágame; en segona posició, Raidventura.org, i en tercera:Nafarroa KE / CD Navarra.

Els equips de 6 h han sortit quan ja era ple dia. El guanyador ha estat el Xega-Savi, amb 131 punts; en segona posició: NA Fent, i en tercera: Gerama.

En la categoria de 3 h o cursa popular, els participants han quedat satisfets pel fet de traçar un recorregut propi per aquests paratges i en molts casos fer un tast d’aquest tipus d’orientació.

Posted in Rogaine

esportcat v rgb fb 600pp logo ufec vertical 02 iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook