federat curses orientacio    suscripcio1

confinament curses orientacio   docents curses orientacio

 

12març

afectació del COVID-19 al sector esportiu català

Comunicat de la Secretaria General de l’Esport

Comunicat de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física en relació a l’afectació del COVID-19 al sector esportiu català

http://esport.gencat.cat/ca/inici/index.html

11-03-2020

En base a les mesures preses en la reunió del Comitè Tècnic del Pla de protecció Civil de Catalunya (Procicat) per emergències associades a malalties ransmissibles emergents d’alt risc del dimecres 11 de març, en la qual el Govern ha comunicat que a Catalunya s’ha passat d’una fase de prealerta a fase d’alerta de manera preventiva, la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) comunica al sector esportiu català, tant públic com associatiu i privat, el següent:

En primer lloc, recomanem:
- Ajornar o suspendre les competicions i esdeveniments esportius al territori català a partir de dijous 12 de març i amb una vigència mínima de 15 dies, revisable segons l’evolució de la situació epidemiològica amb l’objectiu de minimitzar el contagi.

- Ajornar o suspendre les gales, celebracions i festes de l’esport, ja siguin organitzades per entitats públiques o privades durant el mateix període de temps. 

En segon lloc...

per a aquelles activitats que no es puguin ajornar, les instruccions a seguir, a partir de dijous 12 de març i durant un mínim de 15 dies, són les següents:

- Els esdeveniments esportius professionals i no professionals es faran a porta tancada,sense públic. Se n'exceptuen les activitats esportives de menors, que hi podran anar acompanyats.

- Se suspendran les activitats col·lectives –tipus gales, celebracions i festes de l’esport-superiors a 1.000 persones en espais oberts o tancats. Tot i això, en les activitats de menys de 1.000 persones, en espais oberts o tancats, només es podrà ocupar com a màxim una tercera part de l'aforament.

- Pel que fa a les activitats esportives organitzades pels centres escolars, s’adoptaran les mesures anunciades pel Departament d’Educació, les quals insten a la suspensió d’aquestes activitats si impliquen la participació de més d’un centre.

- Pel que fa als Jocs Esportius Escolars de Catalunya, organitzats pels Consells Esportius, i als programes Esport Blanc Escolar i FITJOVE, s’hauran d’ajornar o suspendre en el mateix període d’afectació.

En relació als grans esdeveniments esportius previstos a Catalunya en aquest  període, hauran de complir aquestes instruccions. No obstant això, des de la SGEAF ens posarem en contacte amb els seus organitzadors per analitzar cas a cas les decisions a adoptar.
Per totes aquelles consultes que puguin sorgir a nivell territorial, posem a disposició les diferents Representacions Territorials de l’Esport.
Demanem que les instal·lacions i equipaments esportius informin als usuaris de les recomanacions d’higiene que les autoritats estan difonent per tal d’evitar els contagis.
A tot això, demanem a la ciutadania comprensió, responsabilitat i col·laboració davant aquestes mesures.
Sens perjudici de les consideracions anteriors, l’evolució de la situació i de les noves mesures que puguin ser arbitrades per les autoritats sanitàries, determinaran l’adopció de recomanacions addicionals en l’àmbit esportiu.
esportcat v rgb fb 600pp logo ufec vertical 02 iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook