federat curses orientacio    suscripcio1

confinament curses orientacio   docents curses orientacio

 

09desembre

Catalunya guanya el Campionat d’Espanya d’orientació amb 37 medalles

En categoria absoluta Pau Llorens va aconseguir 3 medalles i Mar Serrallonga 1

Catalunya guanya el Campionat d’Espanya d’orientació amb 37 medalles
Els dies 5, 6 i 7 de desembre es van disputar a Badajoz (Extremadura) els Campionats d’Espanya de curses d’Orientació 2020 (CEO), després de dos ajornaments per motius de la pandèmia sanitària. Catalunya va tenir una gran actuació amb 37 medalles: 15 d’or, 12 de plata i 10 de bronze. Cal destacar, en categoria elit al corredor berguedà, Pau Llorens, or a la llarga distància, bronze a la mitja i plata a l’esprint; i a la barcelonina Mar Serrallonga, 3a. a la prova d’esprint.
Catalunya va desplaçar a Extremadura un bon nombre d’orientadors/es des de les categories infantils i juvenils, fins a les absolutes i també les màsters de veterans. Menys que en altres ocasions, per la distància i també pel context general de pandèmia sanitària. Això no va ser un obstacle per guanyar per comunitats autònomes per davant de la Comunitat Valenciana i Andalusia. 

 

Després de molts mesos sense competir a Espanya, des del març exactament, dissabte passat es va córrer el Campionat d’Espanya de llarga distància al bosc de Valuengo-Brovales, un terreny escarpat amb diferents densitats de vegetació i amb abundants formacions rocoses. Unes curses dures pel desnivell i la distància i també per la dificultat tècnica. En aquesta cursa ja van caure 14 medalles per Catalunya i els primers campions d’Espanya: Pau Llorens, MÈlit, Anna Amigó F40, Rosa M. Sanjaume F50, Martí Pou M14, Cesc Amat, M12 i Bruna Sanz F12. Sots campions d’Espanya van ser Ernest Pou M14, Bernat Ledesma M16, Andreu Grau M18, Lleí Viles M35A i Abel Ledesma M40. I el bronze van ser per Guinedell Faja F14, Judit Ravell F16 i Roger Virgili M18. 

CEO2020 SPRINT 434PauLlorens opt

Pau Llorens arribant a meta

El diumenge es va córrer la mitja distància a Salvaleón, un Dehesa ràpida, amb pastures de porcs ibèrics i amb zones tècniques de roca. Cursa ràpida amb lleuger desnivell on es van pagar molt cars els petits errors. Les medalles van ser nombroses, un total de 10 repartides de la següent manera: or per a Cesc Amat M12, Jan Amat M14, Bernat Ledesma M16, Lleí Viles, M35A i Sandra Rabassa F40; plata per a Santi Guillen M60 i bronze per a Judit Ravell F16, Montse Buscart F40, Ernest Pou M14 i Pau Llorens MElit. 

 

El darrer dia del CEO 2020 va ser el dilluns, a Cerro Berrocal a Jerez de los Caballeros, un sprint de bosc elèctric que va requerir molta atenció a la primera part tècnica i més rapidesa a la segona. En les categories d’èlit cal destacar els dos podis catalans a la categoria elit: Pau Llorens, plata i Mar Serrallonga bronze. La resta de podis, fins a 12, en la categoria més ràpida de l'orientació es van repartir de la següent manera: or per a Ernest Pou M14, Guinedell Faja F14, Bernat Ledesma M16 i Montse Buscart F40; plata per a Cesc Amat M12, Bruna Sanz F12, Judit Ravell F16 i Rosa M. Sanjaume F50 i bronze per a Martí Pou M14 i Roger Virgili M18.  

CEO2020 SPRINT 275Mar opt

Mar Serrallonga en la prova Esprint

Ha estat un CEO molt lluny de casa i ha restat participació però això no ha estat obstacle perquè Catalunya el guanyés per comunitats autònomes i també per clubs amb la victòria del CAT-O. Una brillant actuació de tots/es els orientadors/es que hi ha participat en els diferents categories i que posen de relleu la vitalitat d’aquest esport tan complert i transversal a casa nostra. Aquests campionats d’Espanya s’han disputat amb estrictes mesures de seguretat per a tots els corredors i corredors, fet que demostra que es pot practicar esport a l’aire lliure si es segueixen al peu de la lletra tots els protocols sanitaris. 

Posted in Orientació a peu

esportcat v rgb fb 600pp logo ufec vertical 02 iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook