federat curses orientacio    suscripcio1

confinament curses orientacio   docents curses orientacio

 

13abril

Catalunya campiona al CEO

Catalunya guanya el Campionat d’Espanya de Curses d’Orientació 2012

(text de Biel Rafols i fotografia de Rose Kowalski)


Més de 200 orientadors catalans van revalidar el títol de Campions d’Espanya aconseguit el 2011 i 2010.

Anna Serrallonga, amb dues medalles d’or i Ona Ràfols amb una, van ser les grans dominadores del campionat, amb grans actuacions en la cursa de relleus masculina i femenina.

Com cada any durant la Setmana Santa es disputen els Campionats d’Espanya de curses d’orientació en la modalitat de a peu. Aquest any es van disputar a Plasència (Extremadura) amb una participació de més de 1300 persones.
 
El ‘Monte Valcorchero’, un terreny de devesa amb roques granítiques al nord-oest de Plasencia, va acollir les curses de llarga i mitja distancia i la de relleus. Cal destacar les medalles d’or (llarga i mitja) de l’Anna Serrallonga, completat un triplet català històric en la mitja distància, acompanyada per Ona Ràfols i Annabel Valledor. L’Ona va ser tercera a la prova de llarga distància.

Pel que fa als relleus l’equip català es va imposar tant en categoria masculina com femenina. Un emocionant i intens relleu va coronar a Marc Serrallonga, Pol Ràfols i Biel Ràfols, com a campions d’Espanya davant el potent equip valencià. En categoria femenina no hi va haver sorpreses i Anna Serrallonga, Annabel Valledor i Ona Ràfols es van imposar, deixant en segon lloc també a un altre equip català.

El Parc de ‘Los Pinos’ de Plasencia va acollir el Trail-O (una modalitat on la discapacitat física no es un desavantatge ja que el temps no conta) per primer cop en un Campionat d’Espanya. El casc antic, amb les seves majestuoses muralles, va viure la prova sprint coronant a Ona Ràfols com a la orientadora més ràpida, acompanyada al podi per Anna Serrallonga al 3r lloc.

En categories inferiors, cal d’estacar les tres medalles d’or de Maria Illa en categoria cadet i els dos ors de Marc Serrallonga en júnior. Pel que fa als veterans van destacar Anna Amigó i Toni Muné amb dos ors cada un.

Podeu consultar els resultats dels orientadors catalans en els següents documents:Podeu trobar fotografies publicades en el Picasa de la FCOC i també en el seu facebook.:

Posted in Orientació a peu

esportcat v rgb fb 600pp logo ufec vertical 02 iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook