federat curses orientacio    suscripcio1

confinament curses orientacio   docents curses orientacio

 

30novembre

CAMPIONAT DE CATALUNYA - ROGAINE DEL BERGUEDÀ

La Quart, 28 de novembre del 2015

Dissabte passat, el Club Orientació Berguedà va organitzar la seva primera rogaine, una modalitat de cursa d’orientació en la que es participa per equips, i on el traçat el lliure i el decideix cada equip. El lloc va ser La Portella, al municipi de La Quar (Berguedà). En aquest primer Rogaine del Berguedà els organitzadors van proposar una cursa oficial de 6 hores, el qual era també Campionat de Catalunya de Rogaine 2015, i una cursa popular de 3 hores.

Un total de 340 corredors distribuïts en 83 equips en la cursa de 6 hores i 65 equips en la popular de 3 hores van poder gaudir de la bellesa i peculiaritats del terreny de la Serra de Picancel, la Portella i Campdeparets.

Els campions de Catalunya van ser: Xavi Batriu i Pau Llorens (l’equip PA TEAM COBS) en Homes; Olga Mankó, Francesc Ferrer i Guillermo Garcia (FUBY MIXTE) en Mixtes; i Ampa Gil i Ludmila Fuster (MONGES DE CLAUSURA) en dones.


 
El dia es va despertar amb una mica de fred però amb unes bones espectatives. Els corredors anaven arriban, passaven el control de material obligatori i entraven al parc tancat i s’els hi entregava els mapes que encara no podien consultar. A l’hora indicada, els corredors van poder obrir els mapes per preparar l’estratègia en 20 minuts. A les 9 en punt es donava el tret de sortida amb els corredors ben dispersats. 
campions de Catalunya (noticia) campiones de Catalunya (noticia)


La complexitat del terreny i la col·locació dels punts de control feien que hi haguessin dues zones ben diferenciades: una de ràpida però amb controls de poc punts, i una de lenta però amb els controls amb la puntuació més alta. Això feia que l’estratègia dels equips fos molt important, doncs es preveia una cursa on l’equip vencedor faria poques fites i on l’estat físic també hi jugaria un paper important pel desnivell que podien acumular els corredors.

A les 10 començava la cursa popular de 3h amb la mateixa dinàmica que la cursa oficial. Una mica abans es va donar un curset accelerat d’ainiciaó per qui ho volgués. Els vencedors de la cursa popular van ser: l’equip MONTSERRAT, format per Biel Ràfols i David Prenyanosa, en Homes; l’equip COB-XXO format per Cristina Rotxés i Eva Santacreu, en Dones; i l’equip NA FENT format per Virgínia Güell i Jordi Arumi, en la categoria Mixtes.

Una estona abans de les 3 de la tarda, hora límit per l’arribada dels equips de la cursa de 6 hores i abans que comencessin a penalitzar, van començar a arribar els primer equips. Com és natural, els equips favorits a la victòria van apurar fins l’últim segon, arribant alguns a menys d’un minut de les 6 hores. 

La festa es va acabar amb un bon dinar per a tots els participants a la Sala Polivalent de Sant Maurici de La Quar, lloc on es van donar els premis del Campionat de Catalunya. 

Les primeres posicions van ser per l’equip PA TEAM COBS, format per Xavi Batriu i Pau Llorens, en Homes; l’equip FUBY MIXTE, format per Olga Mankó, Francesc Ferrer i Guillermo Garcia, en Mixtes; i l’equip FOUR FACTORS, format per Neus Parcerisas i Marta Muixí, en Dones. Aquest últim, però, al no estar federades per la FCOC, el premi del Campionat de Catalunya va ser per l’equip MONGES DE CLAUSURA, format per Ampa Gil i Ludmila Fuster. 


Posted in Rogaine

esportcat v rgb fb 600pp logo ufec vertical 02 iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook