federat curses orientacio    suscripcio1

confinament curses orientacio   docents curses orientacio

 

12juny

Acceptació unànime de IBEROGAINE com a nou membre de la IRF

Amb data 11 de maig, l’Asociació de clubs de rogaine de l’estat espanyol, IbeRogaine, ha estat acceptada per unanimitat com a membre de la IRF (Federació Internacional de Rogaine).

IbeRogaine va nèixer al novembre 2013 en el transcurs de la lliga regional O’Pyrene, amb l’objectiu de fomentar la pràctica d’aquesta modalitat esportiva, adaptant les normes de la IRF, recolzant l’organització amb la confecció del ranking i campionats de en el seu propi territori, i organitzant proves de manera regular.

Actualment IbeRogaine está integrada pel club Wakhán Raiders d’Aragó, el Club Deportivo Navarra i la propia FCOC, tot i que s’esperen noves incorporacions properament.

La FCOC, que ha estat impulsora des de l’origen d’aquesta proposta, vol agraïr la col.laboració desinteresada de l’actual Comissió de Rogaines formada pel Miquel Soro i el Nèstor Bohigues, així com l’ajuda de l’actual supervisor de la IRF a Espanya, el català Felip Gili, que al 2009 va ser el primer en organitzar a Espanya, la ara ja mítica “The Wild Boar Rogaine”.
QUE ÉS UN ROGAINE?

El Rogaine és una modalitat de cursa d’orientació, que va sorgir a Austràlia fa uns 30 anys, a mig camí entre les curses de muntanya, els raids i les curses d’orientació, en la què equips d’entre 2 i 5 integrants intenten trobar el major nombre de controls possibles en un termini de temps concret i pre-establert.

Cada control té una puntuació que es coneix a l’inici de la cursa, moment en el què es lliura el mapa amb els controls i el seu valor, i es dóna un temps per tal que l’equip elabori la seva estratègia de localització, ordre i controls, en funció de les seves capacitats físiques i tècniques.

El mapa emprat és diferent dels de les curses d’orientació: l’escala sol ser entre 1:25.000 i 1:40.000, amb gran simplificació de detalls i colors. La ubicació de les balises és en elements força visibles, primant més l’elecció de ruta que l’orientació fina.
iberogaine 1 iberogaine 2   iberogaine 3


La cursa és d’autosuficiència, havent de portar l’aigua i els avituallaments cada corredor a la motxilla o camel back, i la durada més freqüent d’aquestes carreres és de 6 hores, recorrent una mitjana de 30 km aproximadament.

En aquest vídeo reportatge, produït per UFEC TV, del Rogaine Internacional de Catalunya
organitzada pel Club Farra-O el passat mes d’ abril, s’explica molt be que és una ROGAINE:

https://www.youtube.com/watch?v=2Uc-KS7eNHU&;list=PLh5TNPz6ws_DB4TglY3hPotbMK92NVqPb

Posted in Rogaine

esportcat v rgb fb 600pp logo ufec vertical 02 iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook