federat curses orientacio    suscripcio1

confinament curses orientacio   docents curses orientacio

 

02setembre

A finals d’agost... hi ha ganes de tocar mapa!

Crònica de la 4ª etapa TASS-Ó 2014

Per David Farell, Vice-president de la FCOC.

No crec que sigui correcte dir que la temporada de curses arrenca al setembre, però  a l’Esquirol (Osona), en la 4a cursa puntuable pel Tass-Ó osonenc, es respirava un ambient de recomençar i d’entrenar-se per a les properes curses del calendari, les que decidiran les edicions 2014 de Copa Catalana i l’ O’Pyrene.

Déu n’hi do! tots els orientadors que ens hem pogut saludar abans o després de la cursa. El cert és que hi ha vingut força gent. Concretament érem 141 orientadors  (a l’anterior del Tass-Ó, el 22 de juny a La Guixa, van ser-hi 75). Són xifres interessants de cara a animar els clubs a organitzar aquests tipus de curses per a promocionar l’orientació al nostre país i per facilitar l’entrenament als federats.La proposta dels organitzadors, la Secció d’Orientació UE VIC, a qui aprofito per felicitar, era atractiva, amb un C1 (70 inscrits) de 5,1 km-180dnv-25 fites, un C2 (49 inscrits) de 3,9 km-105dnv-17 fites i un C3-C4 (22 corredors) per a no iniciats i petits. Segons he copsat per alguns comentaris post-cursa  -ep! no ho dic amb ànim de criticar-, aquest C2 ha resultat  un xic més tècnic del que s’anunciava. Vull dir que potser s’havia de tenir una mica més “d’alguna noció d’orientació” (web UE Vic dixit)  per atacar les fites que anaven de la 7 a la 12. Però bé, en les dificultats ens fan créixer, que es diu. Quantes més curses populars com aquesta, millor.

Cal aplaudir iniciatives com aquesta de les curses seriades, tipus lligueta o circuït comarcal. Jo mateix em vaig iniciar l’any 2010 a l’orientació gràcies a la lligueta del club OROS al Maresme i rodalies. Aquest 2014 ho han dut a terme el MONTSANT amb la Copa Tarragona (encara ben viva i amb 5 curses de març a octubre), ALIGOTS amb 3 curses del GIR-O en terres gironines, el SENGLAR amb els esprints de la Copa Barcelona a l’àrea metropolitana de Barcelona i el VIC amb el TASS-Ó ja comentat. En moltes de les curses s’hi ha implicat els escolars, però és cert que encara ens queda molt per a tenir una O de base ben planificada.  L’esforç organitzatiu de les clàssiques populars -diürnes i nocturnes- que organitzen els clubs FCOC al llarg de l’any, els donen possibilitat d’augmentar el nombre de socis, promocionen el nostre esport i ajuden a gaudir d’un bon calendari, sobretot  si l’oficial, com en el cas d’enguany, no és gaire extens.
tasso2014
A la fotografia els guanyadors del Circuït 1. La Rose i l’Annabel han recollit premi en companyia dels  “futurs talents” de l'orientació catalana. Cal dir que en Tommi ha fet el C1 en 32 minuts, deixant-nos als altres a uns quants o -en el meu cas- a molts minuts. Crec que ens farà falta entrenar una mica més...

Posted in Orientació a peu

esportcat v rgb fb 600pp logo ufec vertical 02 iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook