Properes curses

11novembre

Catalunya acollirà els mundials de Rogaining de Orientació l’estiu del 2019

Catalunya ha estat el país escollit per organitzar la XVI edició del Campionat del Món de Rogaining (WRC2019), cita imprescindible per tots els amants de l’orientació d’arreu del món. La prova que es disputarà el 27 i 28 de juliol del 2019 a La Molina, presentarà dos formats: 24 i 6 hores, en un mapa que tindrà uns 150 quilòmetres quadrats. Les inscripcions s'obriran l'1 de novembre d'aquest any i es tancaran quan s’arribi a la xifra de 1000 corredors inscrits.

S’esperen participants dels països més punters en orientació com Estònia, Letònia, Finlàndia, Noruega, Suècia i Rússia, però també de la resta de països europeus i de fora del continent, sobretot d’Oceania (Austràlia i Nova Zelanda) d’on la Rogaine és originària. De fet, ja s’han  obert inscripcions per els pre-qualificats internacionals i ja hi ha inscrits d’una vintena de països inscrits d’arreu dels cinc continents (USA, Japó, Sudàfrica, Israel...).  Les edicions anteriors s'han dut a terme a la República Txeca (2012), Rússia (2013), Estats Units (2014), Finlàndia (2015), Austràlia (2016) i Letònia (2017).

Catalunya, podrà competir oficialment amb selecció pròpia i l’actual campió d’Europa i corredor d’Aligots Girona Orientació, Albert Herrero, serà el seleccionador. La Federació Catalana va presentar el procés per ser seleccionat, així com el seleccionador, fa uns dies a la Garrotxa, en el Rogaine 3, Valls que era puntuable per a la Copa Catalana de Rogaine. El nostre país té un nivell molt alt dins aquesta modalitat esportiva. De fet, el Comitè organitzador de l’WRC2019 ha acumulat una gran experiència amb la seva participació en diferents campionats d’Europa i del Món i també organitzant diverses proves de caràcter internacional en format de 12 hores, com per exemple el 13è Campionat d’Europa que es va celebrar l’any 2013 a La Llacuna.

Hi ha vàries proves al calendari recomanades com a entrenaments preparatoris rellevants de cara al campionat del món. La primera es durà a terme el proper 24 de novembre i es tracta de la III edició del Rogaine Serra Cavallera, a Pardines (Ripollès). El club Aligots i alguns del membres del comitè organitzador del WRC2019 treballen conjuntament ja que aquesta prova puntuable per a la Copa Catalana de Rogaine serà també un dels dos entrenaments oficials de cares al WRC2019 del proper estiu. Per això el club gironí ja té assegurada la participació de diferents equips del Top Ten mundial que començaran a preparar-se a les muntanyes gironines. L’altra competició és el IberRogaine de Castellar de n’Hug que tindrà lloc el 9 de juny. Aquesta prova l’organitza el GO-Xtrem i es celebrarà en uns terrenys molts similars als del campionat del món. És per això que es tracta d’una cita imprescindible per a tots aquells que vulguin veure de primera mà com seran els terrenys de la gran cita. S’esperen molts equips internacionals i alguna activitat de caire formatiu per als corredors que ho vulguin organitzada per la pròpia federació catalana.

Pròximament, es durà a terme una roda de premsa que involucrarà a molts medis de comunicació a nivell nacional i internacional. Si voleu saber els temes que s’han tractat, no dubteu en visitar la web del rogaine!

I sobretot, volem animar a tota la gent que no vulgui participar però que vulgui col·laborar que ens ho faci saber. Els voluntaris el dia de la cursa són la peça clau per a que aquest campionat funcioni. Us hi esperem a tots!

Consulteu la web per a més informació: http://www.wrc2019.cat/es/

esportcat v rgb fb 600pp logo ufec vertical 02 iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook