Properes curses

09octubre

VI TROFEU FERRAN SANTOYO: DOS DIES DE TUIXENT - LA VANSA

VI TROFEU FERRAN SANTOYO: DOS DIES DE TUIXENT - LA VANSA
El 6 i 7 d’octubre de 2018, el Club Senglar Orientació (Senglar-O) va organitzar un cap de setmana dedicat a l’orientació catalana entre els espectaculars terrenys de l’estació nòrdica de Tuixent - La Vansa.
Inexplicablement, fins ara l’única prova que s’ha disputat en aquesta estació fou fa més de 25 anys una cursa pionera d’esquí orientació. El Senglar-O va dissenyar un 

mapa del Port del Comte per als rogainers i la cursa WR de 250 controls que ens va permetre conèixer tant la zona de Prat Llong, ja part de l’estació nòrdica, com una passejada per la vessant, tot plegat amb un gran potencial per a una cursa a peu.

Dissabte 6 al matí, es concentraren més de 200 orientadors per gaudir dels carrers, l’arquitectura i els voltants de Tuixent, el poble de les trementinaires, amb una història apassionant i un entorn natural i cultural molt recomanable, en una cursa esprint dissenyada per als amants d’aquesta disciplina. La primera part es va fer en una zona rústica i després d’una ràpida transició es va passar a la zona urbana. El mapa lliurat era a escala 1:3000 per fer millor la legibilitat i alhora obligava a calcular bé les distàncies per no passar-se el control.

Diumenge 7, els més de 300 participants van ser rebuts per l’enlluernador paisatge de Tuixent - La Vansa per celebrar el Campionat de Catalunya de Distància Llarga, entre terrenys en vessant nets amb pins negres alts, clarianes i semioberts, arbres monumentals, soques i arbres secs, prats refulgents i alguns elements de roca i 

d’aigua. La prova es va dur a terme en un bosc meravellós on la premissa va ser navegar i navegar entre els arbres. La temperatura va ser molt freda després d’una forta tempesta nocturna, però el dia va ser lluminós i assolellat. El terreny va ser ràpid i les pujades, en general sostingudes, van donar als guanyadors un crono no massa llarg malgrat les distàncies lineals i el desnivell. 

Cal desatacar els podis següents: 

Homes

1r Pau Llorens Club Orientació Berguedà i Ampar Gil Club Orientació Berguedà

2n Biel Ràfols Club Orientació Catalunya i Marta Bruns Aligots

3r Eloi Martí Aligots i Laura Serra Club Orientació Berguedà

L’entrega de trofeus, dissenyats especialment per Ferran Santoyo, fou puntual a les 14 h, i comptà amb la Marta Poch, alcaldessa de Tuixent, Josep Maria Dedéu, president de la Federació de Curses d'Orientació de Catalunya, i Lluis Ollora, president del Senglar-O. Es donaren trofeus als tres primers de cada categoria de la suma dels dos dies, a més dels primers classificat en les categories masculí i femení elit del Campionat de Catalunya. 

Fou encomiable l’oganització del Senglar-O, que oferí als orientadors mapes de qualitat (el de la Estació fet per Mario Rodríguez i el de Tuixent urbà per Ferran Santoyo) i traçats ben elaborats. 

Recordeu la pròxima cursa del Senglar-O a la Marató de TV3, el diumenge 16 de desembre a Sant Cugat del Vallès.

Posted in Orientació a peu

esportcat v rgb fb 600pp logo ufec vertical 02 iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook