03maig

Campionats d’Espanya Universitaris i Escolars

Cantabria, 28, 29 i 30 d'abril

(Text d'Anna Serrallonga i fotografia de Biel Ràfols)

S'han celebrat a Cantabria els Campionats d’Espanya Universitaris i Escolars.

Una extensa roureda amb punts de vegetació de boix-grèvol en vessant combinat amb zones obertes plenes de gatosa esperava a tots els corredors a la comarca de Campoo. Un temps fred i plujós va deixar el terreny ben enfangat fent que les curses fossin més dures del que s’esperava. L’ sprint es va disputar a la famosa península de la Magdalena de Santander i els relleus, a les dunes de Liencres.

Un total de 14 estudiants universitaris catalans representant a les universitats UAB, UB, UOC, UPC i UVIC es van desplaçar fins a terres càntabres per participar en aquests campionats. En edat escolar, 16 nens de categories infantil i cadet van competir als Campionats d’Espanya.

Els Campionats Universitaris van tenir molt catalans en les primeres posicions. Destacar la gran actuació del Marc Serrallonga de la Universitat Politècnica de Catalunya a la cursa de Llarga Distància on va aconseguir l’or. En categoria femenina, les grans vencedores van ser l’Anna Serrallonga (UPC) i l’Ona Ràfols (UB) que es van repartir els ors de la següent manera; l’Anna va guanyar la llarga distància i l’sprint, mentre que l’Ona aconseguia la plata i el bronze, respectivament; l’Ona va pujar al primer graó del podi en la mitja distància, on l’Anna va aconseguir la plata. A destacar dues quartes posicions de Carla Guillén (UAB) en llarga i sprint, i una quarta posició de Biel Ràfols (UB) en mitja distància. Altres resultats destacables són la cinquena i sisena posició de Biel i Pol Ràfols (UB) en llarga i la sisena posició de Ludmila Fuster (UPC) en distància sprint. En la classificació total per universitats, dos universitats catalanes van copar el podi: la UPC va guanyar l’or mentre la UB va aconseguir el bronze.

 

Els grans dominadors del Campionat Escolar van ser l’Aleix Ferrer i la Maria Illa amb dos ors cadascú en la categoria cadet. L’Andrea Guillén va aconseguir una merescuda plata en la llarga distància i l’Albert Acedo, un bronze en mitja distància. En la competició de relleus, les catalanes de categoria infantil (Laura Trunas, Laura Baus, Natalia Gonzalez i Judith Cavero ) van aconseguir una medalla de bronze mentre que els nois cadets (Aleix Ferrer, Albert Acedo, Joel Suñé i Quim Solé ) guanyaven la medalla de plata.

En la classificació per comunitats cal destacar que les noies cadets (Maria Illa, Núria Loro, Andrea Guillen i Alba Castel) van aconseguir l’or, mentre que les noies Infantils i els noies cadets obtenien una segona posició.

   

Posted in Orientació a peu

Ets aquí:   Orientació a peuCampionats d’Espanya Universitaris i Escolars
esportcat v rgb fb 600pp logo ufec vertical 02 iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook