L'orientació - Com es practica?

EQUIPAMENT

per participar en una cursa d'orientació es necessita un equipament mínim, roba còmoda que transpiri i no s'enganxi a la vegetació, un calçat esportiu preferiblement amb sola gruixuda i gravada per no relliscar, una brúixola i, uns protectors per la part inferior de la cama o polaines.


ABANS DE COMENÇAR

cada corredor rep un full amb una simbologia que indica la descripció dels elements a localitzat i una targeta de control on es marcaran els controls a mida que els vagi trobant.

 

EN EL MOMENT DE LA SORTIDA

el corredor agafa el mapa on s’han assenyalat en color púrpura el punt de sortida (triangle), els controls a visitar (cercles) i el punt d’arribada (doble cercle).  El control han d'estar situats  just en el centre dels cercles. L'orientador ha de localitzar el triangle i dirigir-se cap el primer control, escollint l’itinerari més ràpid i segur.  En el mapa, els controls estan enllaçats entre si amb línies púrpura.

Sobre el terreny cada control es correspon a una fita o balisa, identificada amb un número.  En funció de la categoria en que es participi, cada orientador buscarà unes fites diferents; es a dir, tindrà una disposició i numeració de controls diferents en el mapa.


mapa 2 control

 

 

Ets aquí:   L'orientacióQuè són les Curses d'Orientació?
esportcat v rgb fb 600pp logo ufec vertical 02 iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook