Articles

ORIENTACIÓ EN ÈPOCA DE CONFINAMENT


Els clubs catalans d’orientació han organitzat múltiples activitats per fer més amè el confinament
activitats confinament


Acostumats a córrer pel bosc, desplaçaments, entrenaments tècnics i preparació física, els corredors/es d’orientació han vist com, d’un dia per l’altre, havien d’estar tancats a casa, com la resta de la població. Tot i el canvi espectacular de rutina, han readaptat el seus costums i, moltes vegades, gràcies als seus clubs, han pogut accedir a un ampli ventall d’activitats que van des dels jocs, lectures, concursos, puzzles, tècnica, confecció de mapes, exercicis de memòria, reptes i sense oblidar en cap moment mantenir una bona forma física.

La majoria de clubs catalans d’orientació han tingut un contacte permanent amb els seus socis, han interactuat entre ells i han omplert les llargues hores casolanes del confinament. A continuació us fem un resum de les principals activitats que s’han anat proposant: 

Trencaclosques i jocs de lògica.

Tant la federació com els clubs s’han evocat a crear nous jocs d’enginy per a tota la família. Cada dos dies, a l’instagram de la FCOC hi podreu trobar jocs d’enginy. També tenim jocs que es poden seguir a través de Facebook organitzats pel @COC.

Si el que preferiu és encaixar peces, us proposem dues opcions

  • Puzzle Confi-O de la Nova Fita. Encaixar les peces del puzzle del formulari amb els trossos en blanc que hi ha en el mapa, el més ràpid possible, ja que no només es tracta de fer-ho bé, sinó fer-ho en el mínim temps possible gràcies a la Nova Fita!
  • Puzzle de Gòsol de l’UPC. Miriam Carretero ha preparat un puzzle del mapa de Gòsol que es pot adaptar a diferents nivells

 

Lectura orientadora

Sempre podeu buscar notícies sobre els èxits dels catalans als campionats del món passats amb entrevistes, o rememorar butlletins antics del club COC i fer un repàs als campions, com aquest article sobre Mònica Aguilera. També podeu fer una ullada a les curses que es proposen des del club del Trentino, al Véneto. 

Orientació Simulada

O-Track ens permet reviure curses passades amb les rutes GPS d’esportistes de primer nivell arreu del món. Mapes, traçats, anàlisi... Tot el que necessiteu per a no perdre el Nord!

A més també podeu reviure curses a través del 3DRerun! Una aplicació ideal que us permetrà fer tot el que vulgueu en qüestió de traçats!,

O la idea de World of O del “Route to Season”, tot seguint el model del famós “Route to Xmas” del Jan Kocbach. Ens permetrà fer eleccions diàries per tal de fer més amena la nostra espera al bosc!

La Nova Fita també ens permet fer exercicis de memòria. Es tracta de fer un exercici de memòria, on cal memoritzar el màxim d’elements que hi ha dins de cada un dels cercles d’un recorregut predeterminat en un mapa.

Orientació a Casa

Cursa d’orientació a casa. Dibuixar un mapa de casa teva, repartir les fites per la casa, posar-hi un ordre i es pot començar la cursa.

Raid Virtual- Raid Repòs. Mitjançant unes coordenades que facilita el club, s’han col·locar les fites en el seu lloc, i respondre l’opció correcte en el formulari. Les opcions que hi haurà al formulari seran en forma de símbol, per tant s’haurà de contestar en quin símbol es troba cada una de les fites. També ho podeu veure en vídeo!

Cursa d’orientació simbòlica. Aquesta vegada es tracta d’endevinar les descripcions de control, la simbologia de les curses d’orientació. Es van realitzar tres etapes amb la classificació de cada etapa i una classificació general dels tres dies.

Videojocs

Dues idees per a poder córrer virtualment o no perdre la forma tècnica! La primera opció és el Catching Features, versió DEMO gratuïta, i la segona és el Virtual-O, de pagament.

 

Challenges

Des del primer dia, la responsable de l’Escoleta del club Aligots, Marta Bruns, ha anat proposant diferents reptes a les xarxes socials amb l’etiqueta #escoletaacasa que han fet gaudir d’allò més als socis més petits. S’han fet circuits d’orientació casolans, s´han mostrat les habilitats amb la #XancletaAligotera, s’ha orientat pels carrers de Girona des de casa i s’han fet els millors equilibris del circ. Altres reptes incloïen l’#EscombraAligotera o la #SamarretaAligotera.

No perdis la forma!

El grup d’entrenament físic de l’Aligots també ha demostrat que estar confinat a casa no és un obstacle per estar en forma. La seva responsable Raquel Font ha creat una comunitat de valents Aligots, en la que més d’un i de dos ha guanyat agilitat en aquestes últimes setmanes i algun que altre ha perdut pes i tot.

Subscripció Butlletí FCOC

Federació de Curses d'Orientació de Catalunya. 

Rebràs el Butlletí Mensual amb la informació que tot orientador vol rebre per estar assabentat de les curses a Catalunya!
 
 
Ets aquí:  
esportcat v rgb fb 600pp logo ufec vertical 02 iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook