federat curses orientacio    suscripcio1

confinament curses orientacio   docents curses orientacio

 

29abril

Neix la comissió d'e-Orientacio dins la FCOC

El seu primer objectiu és desenvolupar la branca virtual de l'esport

La FCOC ha creat aquesta setmana una nova comissió. Es tracta de la comissió d’e-Orientació formada inicialment per Eloi Martí, Quim Vich, Bernat Ledesma i Eduard Vizcaya i oberta a qualsevol orientador/a que s’hi vulgui afegir. La seva finalitat és desenvolupar la branca de l’esport virtual que s’ha consolidat durant el confinament, bàsicament, a partir del videojoc Cathching Features i també crear la 1a. Copa Catalana d’E-Orientació.
A Catalunya, concretament la UFEC, ja està treballant per a la seva legalització i que sigui reconeguda com a modalitat esportiva. També es vol la aconseguir que les branques online de cada esport estiguin englobades dins de cada federació esportiva i no com una federació a part d’E-Esport.

Una de les primeres tasques de la FCOC és passar mapes reals del nostre país a la versió del joc, per tal de poder-los utilitzar en la competició virtual. Un primer pas en aquest sentit, seria que els clubs interessats es posessin en contacte amb la comissió d’E-Orientació per tal d’oferir algun dels seus mapes o persones amb voluntat d’aprendre a fer la conversió. També s’està contactant amb l’empresa del videojoc Catching Features per tal de proposar-los ser el partner oficial al nostre país, a canvi de certes avantatges com podria ser el preu del joc o la formació.

El món de l’esport ha posat l’atenció en aquest sector creixent amb qui comparteix el vessant competitiu i d’entreteniment. Està provat que els videojocs poden millorar la memòria, la creativitat; enriqueixen la capacitat lògica o de deducció i són útils per accelerar l’adquisició de continguts, entre d’altres coses. Els E-Esports van generar l’any passat a l’estat espanyol 14.5 milions d’€ i és una de les indústries amb més potencial de creixement.

Des de l’any 2017, el Comitè Olímpic Internacional està treballant per trobar la fórmula per incloure’ls en els jocs olímpics del futur. Les properes seus olímpiques, Tòquio o París, ja han anunciat que el gaming i els E-Esports seran presents des del vessant del lleure en les seves cites.

Posted in e-Orientació

Ets aquí:   CompeticióOrganització Cursese-Orientació
esportcat v rgb fb 600pp logo ufec vertical 02 iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook