Els Raids d'Aventura

Un raid d’aventura és una modalitat de l’orientació en la qual l’equip competidor navega camp a través realitzant diferents disciplines esportives, amb l’objectiu d’aconseguir la màxima puntuació passant pel major número de controls en el mínim temps possible.

raid cursa (3) raid tir (2) raid btt (1)

 • 
Multidisciplinari:

Al llarg del recorregut de la prova es succeeixen varies disciplines esportives relacionades amb el medi natural: 

...orientació modalitat a peu, orientació modalitat rogaine, orientació modalitat amb BTT, cursa de muntanya, alpinisme, escalada, ràpel, maniobres amb cordes, vies ferrades, tirolina, barrancs, patins, tir amb arc, piragüisme, espeleologia, caiac de mar, ràfting, hidrospeed i natació en aigües obertes...
 raid orientacio (3)  raid orientacio  raid cursa (5) raid btt (4) raid btt (7)
raid cursa (7) raid cursa (8) raid rapel (1) raid rocodrom raid ferrata (1)
 raid tirolina raid barranc (1) raid barranc (2) raid patins (3)  raid patins (4)

raid tir (2)
raid caiac (4)  raid espeleo raid aigua (4)

• Per equips:

La participació és per equips, i els seus components estan obligats a competir junts en tot moment, excepte en aquells moments en què l’organització permeti la seva separació

(*) En la Copa Catalana de Raids d’Aventura els equips són de 2 components.

• Contrarellotge per punts:

Els resultats de les seccions i proves especials s’expressen amb punts. En cas d’empat a punts, l’equip que menys temps inverteixi en completar el recorregut serà el guanyador. Hi haurà un temps màxim per completar el raid d’aventura.

• Estrategia:

És de vital importància ja que els equips han d’escollir els controls que faran, per tal d’obtenir el màxim de punts, en funció de les seves capacitats.

• De resistència i supervivència:

- Són proves de llarga duració, amb l’objectiu de posar a prova tan la capacitat de resistència física com psicològica dels participants.
 

                  

raid material (1)

raid material (2)

     

- Els equips són autosuficients durant tota la prova. L’assistència està prohibida, excepte en aquells punts autoritzats per l’organització. 

- L’estratègia logística té gran rellevància. 

- La pròpia orografia, la vegetació i els obstacles naturals són els que marquen el verdader atractiu i dificultats de la prova. S’aprofiten en el seu estat natural per plantejar sobre ells les diferents disciplines, seccions i proves especials, sempre de forma respectuosa i compatible amb el medi natural. Elements no motoritzats Generalment només es permet l’ús de mitjans esportius no motoritzats, de locomoció i de seguretat, pel desplaçament pel terreny i per superar les dificultats i proves especials de la prova.


• Navegació / Recorregut d'orientació / Ús de mapes o representació del territori

- El recorregut no està senyalitzat i és secret fins l’hora de sortida. Per la navegació d’un control a un altre s’utilitzen diferents tipus de mapes o representacions del territori.

- L’itinerari entre control i control és lliure, excepte en les zones indicades per l’organització com a prohibides. La prova s’estructura amb controls de pas obligat i/o voluntari, entre la sortida i l’arribada.

- La principal font d’informació sobre el recorregut són els mapes, el que exigeix el domini d’habilitats d’orientació. També s’utilitzen altres representacions del territori: ressenyes espeleologia, ressenyes de barrancs, mapa urbà, ortofotomapa, road-book, mapa topogràfic, mapa d’orientació específic., etc.
  
     
raid mapa
   
 mapa 
raid mapa barrancs
Raid mapa (8) Raid mapa (9)


 
 


 

 

DATES

 Informació del RAID

 LLOC

CLUB 

23 d'Abril 2016
 II- RAID EL CATLLAR
El Catllar-Tarragona
Montsant
10 a 12 de Juny 2016
 INDIKETES RAID - Campionat de Catalunya
Platja d'Aro-Girona
AE.Matxacuca
24 Setembre 2016
 II Raid del Ferro
Malgrat de Mar-Barcelona
CE.Malgrat
19 de Novembre 2016 
  I FarrAventura
Òrrius-Barcelona
 Farra-O

 

 

 

Orientació en BTT

PAGINA EN CONSTRUCCIO

L'orientació amb bicicleta de muntanya és una excitant combinació entre l'orientació i la bicicleta de muntanya: Consisteix en realitzar un recorregut passant per una sèrie de controls (fites) en l'ordre indicat assenyalats en el mapa amb el mínim de temps possible.

Els punts de control són fàcils de trobar, perquè sempre estan en un camí o sender. La fascinació de l'orientació de l'orientació amb bicicleta és triar la ruta més ràpida entre cada punt i després seguir la ruta planejada el més ràpid possible i sense errors. Les dificultats depenen en gran mesura del ritme escollit, això fa que cada participant es planteji la ruta segons les seves habilitats tècniques i/o físiques.

No es pot sortir de la carretera, dels camins o senders

El temps de pas en cada control es queden registrats en una targeta de control, que en la majoria de casos és electrònica.


Quina equipació es necessita?

  • Una bicicleta de muntanya és la més adequada
  • Un portamapes o suport per allotjar-hi el mapa. N'hi han de professionals, malgrat que també us el podeu realitzar vosaltres mateixos.
  • La targeta electrònica (SportIdent) que facilita l'organització en cas de no tenir-ne
  • El casc de la bicicleta és obligatori.
  • El material mínim per a reparar la bicicleta en cas de necessitat.

I ja sabré interpretar un mapa??

Aquí hi ha un exemple de mapa per a la pràtica d'orientació en BTT amb tots els elements possibles i la seva descripció.    raid btt (1)

 • text en construcció
...
  
  
   raid btt (4) raid btt (7)
       
           

        

• 

 


 

Què cal saber per participar en un Raid d'Aventura?

... consulteu el document preparat pels organitzadors del Raid Ilercavó:

Nocions bàsiques Raids d'Aventura


 
Ets aquí:   CompeticióRaids
esportcat v rgb fb 600pp logo ufec vertical 02 iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook