Properes curses

12febrer

Cursos FCOC 2020

Es publica l’oferta de cursos d’orientació pel 2020

Cursos FCOC 2020

La Federació de Catalana de Curses d’Orientació (FCOC) acaba de publicar el programa de cursos tècnics per aquest any 2020 adreçats als afiliats i coordinats per la direcció tècnica de Pau Llorens. Els cursos s’engloben en 4 apartats que són específics d’iniciació, de nivell mitjà, de nivell alt (clínics) i cursos oficials com el de Tècnic de Nivell 1 en Curses d’Orientació.

Aquests cursos s’iniciaran el proper mes de març i es realitzaran a diferents llocs del territori amb l’objectiu d’agilitzar la participació.

Podeu consultar l’oferta completa de cursos al link

07febrer

Apunt del Termcat sobre les curses d’orientació

El Termcat, Centre de Terminologia en llengua catalana, ha publicat avui un apunt al seu Diccionari de l’Esport sobre les curses d’orientació

Apunt del Termcat sobre les curses d’orientació

Es tracta d’una col·laboració entre el Termcat i la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya que s’ampliarà en el futur amb nou vocabulari.

A part d’una introducció general a l’esport de les curses d’orientació, Termcat defineix algunes de les paraules que utilitzem més habitualment en el nostre esport com balisa, fita de control, punt d’atac, sortida a la caça, talonament o traçador, entre d’altres.
 

Podeu consultar l’article sencer a https://www.termcat.cat/ca/actualitat/apunts/mapa-i-una-bruixola on hi trobareu l’accés al vocabulari que avui s’ha publicat.

07febrer

Actualització del Projecte de Selecció Catalana 2020

Actualitzem el projecte de Selecció Catalana per la temporada 2020, amb dades concretes de la Selecció Absoluta i la Selecció Base.

Podeu consultar els documents a la pàgina de SELECCIÓ CATALANA.

PROJECTE SELECCIÓ CATALANA

SELECCIONS 2020

CALENDARI BASE 2020 

SELECCIONADOR BASE 2020

SELECCIONADOR/ES 2020

PUNTUACIONS 2020

07febrer

Entrevista a Josep Mª Santiago

nou president de la FCOC

‘Cal escoltar sempre quines són les necessitats dels clubs i ajudar-los en tot: si ells creixen, creixerà la FCOC’

Des del 16 de desembre del 2019, la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya té un nou president, després d’uns mesos d’incertesa. Es tracta de Josep M. Santiago, gironí de 44 anys que pren el relleu a Josep M. Dedeu.

Santiago, més conegut com a ‘Santi’ és mestre d’educació física, graduat superior en esports i pedagog. Combina la seva professió amb la vocació de servei públic que li aporta el seu càrrec de regidor a Sarrià de Ter. Tot i que ve del món del bàsquet, com a jugador, àrbitre i més tard com a entrenador i directiu (va ser un dels fundadors de l’Uni Girona CB) la seva passió per la muntanyes i l’entorn natural l’ha conduit fins a l’orientació de la ma del seu club, Aligots.

És xerraire, empàtic i li agrada escoltar. Té la filosofia que ‘els errors i els desencerts sempre t’ajuden a millorar si ets capaç de detectar-los, entendre’ls i corregir-los’. Potser per això ‘m’agrada tant la orientació, perquè s’adapta molt a aquesta filosofia’, afirma el nou president.
FOTO JMSantiago

 

 --  ENTREVISTA --

 

06febrer

T'ho estàs perdent

Les orientadores catalanes es sumen a la campanya #ThoEstasPerdent

T'ho estàs perdent
La campanya té com a objectiu fomentar l’esport femení en els mitjans de comunicació

Les curses d'orientació s’adhereixen a la campanya #ThoEstasPerdent impulsada per la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i que té com a objectiu impulsar l’esport femení en els mitjans de comunicació. La campanya té com a lema "Si no veus esport femení, t'estàs perdent la meitat de l'espectacle".

<<  1 2 3 [45 6 7 8  >>  
esportcat v rgb fb 600pp logo ufec vertical 02 iberogaine
Subscriu-me a la llista de correu de la FCOC
Visita'ns al Facebook